SevenFifteen zingt elke 2 à 3 jaar in zelfgemaakte shows in het theater. zoals ‘Listen to the Music’ (2001), ‘Medisch Centrum Spoedgeval’ (2003). De muziekshow ‘It’s a grand night for singing’ (2006) en ‘Let us sing’ (2009) zijn in samenwerking met Jongerenkoor Equal Voices en Jongerenkoor Cantarella uit Swartbroek tot stand gekomen. De shows worden door de koorleden zelf geproduceerd en georganiseerd. Daarbij is er ook veel aandacht voor de presentatie. Ook neemt SevenFifteen deel aan zangactiviteiten, wedstrijden en andere beoordelingen, zowel alleen, als in samenwerking met Jongerenkoor Equal Voices. Verder worden er ook uitjes georganiseerd om de vriendschappen binnen het koor te versterken. De vocale indeling van het koor is Sopraan, 1e alt, 2e alt, Tenor, Bariton/Bass. Momenteel werkt SevenFifteen aan een geheel eigen productie in het teken van muziektheater.

In 2008 bestond Equal Voices uit zoveel leden, uiteenlopend van 13 tot 25 jaar, dat is besloten de groep te splitsen. Zo ontstond de jongere groep (13 tot 20 jaar) en de oudere groep (20 jaar en ouder). Omdat deze oudere groep ook meer zelfstandig ging werken, zingt zij sinds 2012 onder de naam SevenFifteen. Equal Voices en SevenFifteen werken nog steeds samen bij de shows en wedstrijden, maar ze gaan op andere momenten ieder hun eigen weg. Het koor maakt deel uit van Samenwerkende Koren Groenewoud (SKG) waartoe ook Equal Voices, het jeugdkoor Groenewoud, vocaal ensemble Genti en Giocoso behoren.

SevenFifteen is de afgelopen jaren meerdere malen gevraagd om mee te werken aan projecten. Zo valt te denken aan ‘Chess’ (2014) en ‘West Side Story’ (2016) o.l.v. Trix Reintjens, die deze projecten mogelijk kon maken door haar ‘Stichting De Jeugd heeft de toekomst’. Daarnaast heeft SevenFifteen in het najaar 2016 het WOK Muziektheater ondersteund met de opera ‘Treemonisha’.

We repeteren elke maandagavond van 20:00 tot 21:15 in het Gemeenschapshuis Groenewoud, Kesselstraat 28 te Weert. Iedereen is welkom om een keer te komen kijken!


Koorleden

Prijzen gewonnen

Optredens

Repetities

Over de dirigente

Rita Scheffers (1961) studeerde hoofdvak piano, kerkmuziek (orgel en directie) en orgel aan het Conservatorium in Maastricht bij o.a Jan Raas, Jean Wolfs en Frans van Beveren.

Door middel van workshops en masterclasses bij o.a. Sylvere van Lieshout en Marijke van Klaveren legde zij zich toe op het fenomeen kinderkoorzang. Naast haar werkzaamheden als piano- en orgeldocente aan de Academie voor Muziek en Dans in Weert is zij ook dirigente van diverse jeugd- en vrouwenkoren in deze regio.

Buiten Sevenfifteen staan o.a. Equal Voices (Weert), Giocoso (Weert), Vocaal ensemble Genti en Cantarella (Swartbroek) onder haar artistieke leiding. Met deze koren behaalde zij de afgelopen jaren diverse prijzen op nationale en internationale festivals.

Onze geschiedenis

De geschiedenis van SevenFifteen gaat al meer dan 20 jaar terug. Dirigente Rita Scheffers uit Weert richtte in die tijd een kinderkoor en een tienerkoor op in de (toenmalige) kerkparochie De Goede Herder in de wijk Groenewoud in Weert. Het doel was om kerkdiensten op te luisteren en om met groepen jongeren bezig te zijn met koormuziek. Het was een tijd waarin in Weert veel van zulke koren ontstonden. De koren werden echter steeds groter en er kwamen steeds meer stemmen van buiten de wijk bij de koren.

Tegen het einde van de jaren ’90 werd besloten om een nieuwe structuur op te zetten. De oudere leden van het kinderkoor Groenewoud en de leden van het tienerkoor gingen op in een nieuw koor: jongerenkoor Equal Voices. Dit koor werd ook een onderdeel van een nieuw opgerichte stichting, het SKG.

In 2008 echter bestond Equal Voices weer uit zoveel leden, uiteenlopend van 13 tot 25 jaar, dat is besloten de groep te splitsen. Zo ontstond de jongere groep (13 tot 18 jaar) en de oudere groep (18 jaar en ouder). Omdat deze oudere groep ook meer zelfstandig ging werken, zingt zij sinds 2012 onder de naam SevenFifteen.

Equal Voices en SevenFifteen werken nog steeds samen bij de shows en wedstrijden, maar ze gaan op andere momenten ieder hun eigen weg.

Vanaf dat moment is SevenFifteen een koor zoals het nu is. Het koor heeft zich duidelijk gericht op de profane (niet-kerkelijke) muziek. Met veel eigen invloed van de leden en leuke originele projecten en optredens. Naast verschillende zelfgeproduceerde shows werd ook aan het prestigieuze International Youthchoir Festival 2004 in Veldhoven deelgenomen, waar een fraaie eerste prijs werd behaald en waar de prijs voor beste Nederlandse deelnemer in de wacht werd gesleept.

Daarnaast hebben Equal Voices, Cantarella en SevenFifteen in november 2010 de eerste prijs gehaald bij het Limburgs Koren Festival. Daarmee heeft het mogen deelnemen aan het Nederlands Koren Festival. Sindsdien neemt SevenFifteen ook zelf deel aan wedstrijden.