Na ruim een jaar aan voorbereiding met circa 60 regionale artiesten werd in april 2014 ‘Chess in Concert’ uitgevoerd in een tot tweemaal toe uitverkocht Munttheater.

Chess is een musical die geschreven is door Tim Rice. De muziek is van Benny Andersson en Björn Ulvaeus, het mannelijke zang- en componistenduo van de alom bekende groep ABBA . Accordeonvirtuose Trix Reintjens maakte een selectie uit deze schitterende musical en bewerkte de muziek voor dit unieke theaterconcert. Een concert waarbij muziek gecombineerd wordt met zang en dans, gebracht door een grote groep regionale muzikanten, zangers en dansers.

 

Speciaal aan dit optreden is de unieke samenwerking tussen lokale groepen. De combinatie van accordeon-ensemble Air d’Accordéon met de diverse gastmuzikanten en ons koor bood een verrassend muzikaal resultaat. Behalve koorzang leverde SevenFifteen ook de solisten voor deze theatervoorstellingen.

In de zomer van 2014 hebben we voor deze productie de tweede plaats van de Weerter Podium Publieksprijs mogen ontvangen.