Het ziekenhuispersoneel wil niet dat het ziekenhuis wordt opgekocht, en probeert uit alle macht te redden wat er te redden valt. Maar dat lijkt te laat… De politie moet er zelfs aan te pas komen.

Muziek

De muziek uit de show kwam van bijvoorbeeld ‘the Blues Brothers’, ‘the BeeGees’, Aretha Franklin en Brian Setzer. De voorstelling was een mix van zang, toneel, dans, muziek en multimedia. De multimedia was in de vorm van beamerscènes die getoond werden als ondersteuning van het verhaal, maar ook als extra scènes voor het geheel meer elan te geven. De zang, dans en muziek werden geheel in eigen beheer gerepeteerd en uitgevoerd. Voor het toneel hebben we ondersteuning gekregen van de regisseuse Hendrikje Kakenbeke, die ons coachte en veel nuttige tips gaf. Voor deze productie kregen wij hulp van onze zustervereniging Vocaal Ensemble Genti en was er een gastrol weggelegd voor Giocoso.

 

Over de schrijvers / producenten

Medisch Centrum Spoedgeval is geschreven en geproduceerd door een driekoppig team van (destijds) jongerenkoor Equal Voices. Willem Hoeben (24), Celester Reijnart (20) en Thomas Seerden (18) zijn meer dan een jaar met deze productie bezig geweest. Willem hield zich bezig met het toneel en de film, Celester nam de dans en kleding voor haar rekening en Thomas regelde vooral het zakelijke gedeelte en de dingen die overblijven. Het geheel is dus in eigen beheer geschreven en geproduceerd door deze drie jongeren, in samenwerking met het Munttheater en de Stichting WIT.